Dit zijn de grootste fashion trends voor mannen in de zomer 2021

Dit zijn de grootste fashion trends voor mannen in de zomer 2021

21 mei 2021 0 Door Redactie

Deze zomer zien we een mix van op werkkleding geïnspireerde outfits en felle kleuren. Ook moeten we de XXL broeken heren niet vergeten. In deze blog vertel ik je wat je het beste kan dragen deze zomer!

Het jaar 2020 heeft door COVID een dikke stempel gekregen. Designers moesten op creatieve manieren hun nieuwe collectie presenteren. Sommige designers kozen er voor om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en hun collectie online te presenteren. Andere ontwerpers vonden creatievere oplossingen, zoals JW Anderson en Y/ Project.

Het is geen verrassing dat dit seizoen draait om optimisme en hoop. Dit gedachtegoed vertaalt zich in felle kleuren en pakken die gestript zijn van alle formaliteiten. Ook heeft het thuiswerken de chillpants naar een hoger niveau gebracht. Atletische leisure kleding maakt een comeback, met couture accenten. Schitterende pyjamas waarmee je ook overdag prima zou kunnen verschijnen. Ook zijn er veel symbolen verborgen in de nieuwe kledinglijnen. Schoenen heren zijn vaak effen, maar dit seizoen vol bloemen en explosies van printjes. Dat comfort guiding is, laat ook de comeback zien van de sokken en sandalen combinatie. Laten we eens inzoomen op wat favoriete kledingstukken.

1. De bomber

Een kledingstuk dat normaal mid-season pas wordt gepresenteerd is the bomber. Maar dit seizoen vindt je de bomber ook al in de zomer, met de allure van een pilotenoutfit en een vrije geest. Check bijvoorbeeld de dennengroene jas van Boss.

2. Werkkleding

De mode industrie blijft verschillende facetten van het uniform verkennen. Dit seizoen wordt het getopt door een esthetiek die zich in gebruikskleding voordoet. De jumpsuits van Kenzo zijn voorzien van talloze zakken, waar je van alles in kwijt kan. Het silhouette van dergelijke kleding heeft een haast militaire uitstraling.

3. Pastel

Een andere toon die deze zomer in blijft zijn de variaties tussen lila en candy pink. Toen deze kleur in 1970 voor het eerst door de mode industrie werd omarmt, symboliseerde dit ook al een golf van optimisme. Niet gek dat deze kleur daarom nu terug komt.

4. Pak zonder gedoe

De zomer staat veelal synoniem aan welzijn. Je formele pak kan je daarom even aan de kant leggen. In plaats daarvan kun je van het strand genieten in een pak dat gemak uitstraalt. Geen geaccentueerde contouren, geen strakke knoopjes. In plaats daarvan drapeert deze linnen stof heerlijk losjes rond je lichaam. Lekker zomers dus.

Kort samengevat? Deze zomer gaat om optimisme. Wees geen grijze muis en kies de meest kleurrijke outfits uit de rekken!