Hondvriendelijke vakanties plannen met deze tips!

Hondvriendelijke vakanties plannen met deze tips!

8 maart 2021 0 Door Redactie

Heb jij een hond en wil jij op vakantie met je hond? Een hondvriendelijke vakantie is lang niet altijd makkelijk te plannen. Zo kan niet elke hond mee in het vliegtuig. In sommige gevallen omdat het te duur wordt voor jezelf en voor een hoop honden is het te gevaarlijk. Gelukkig kunnen we vanuit Nederland op genoeg andere manieren op vakantie gaan naar een warm land met onze hond. Laten we eens kijken naar onderstaande tips!

Doe goed vooronderzoek

Voordat je de auto of trein instapt is het belangrijk dat je goed vooronderzoek doet. Met vooronderzoek bedoelen we dan ook zoeken naar bijvoorbeeld een vakantiewoning Frankrijk waar honden toegestaan zijn. Je zult verbaasd zijn als je ziet hoe weinig vakantiewoningen huisdieren toestaan. Gelukkig zien we hier wel steeds meer verandering in. Vergeet ook niet om te kijken naar de omgeving waar je je hond in meeneemt. Ga je naar een dorp of een stad? Is er genoeg ruimte om je hond uit te laten en is er voldoende plek voor je hond om te ontspannen? Vergeet ook zeker niet om rekening te houden met het klimaat van de bestemming waar je naartoe wilt.

Zorg voor een planning vooraf

Een vakantie met hond in Frankrijk betekent goed plannen. Het is als het ware alsof je een klein kind met je meeneemt. Overal moet je rekening mee houden. Heb je genoeg voeding mee? Zijn alle speeltjes ingepakt, wat voor medicijnen moeten er mee? Zo kun je een hele lijst met vragen opstellen en kijken of alles compleet is. Zorg er ook voor een planning te hebben voor wanneer je aankomt. Welk park kun je bezoeken met je hond en waar kun je zelf ook zitten en eten? Wat zijn de leukste, hond vriendelijke bezienswaardigheden en meer?