Tips: wat te doen met oude kleding?

Tips: wat te doen met oude kleding?

19 februari 2021 0 Door Redactie

Je herkent dit vast wel: je kledingkast raakt steeds voller met nieuwe kleding. In plaats van dat je in de plaats hiervoor oude kleding weggooit, wil je deze tóch nog heel even bewaren. Want stel dat je deze oude kledingstukken ineens nodig hebt? Het gevolg hiervan is dat je kledingkast uitpuilt en dat de deur nog maar net dicht kan. Daarom geven wij je graag een aantal nuttige tips voor wat je kunt doen met al deze oude kleding!

Geef het aan een goed doel

Zijn er kledingstukken die je al meer dan een jaar niet meer gedragen hebt? Dan is de kans groot dat je deze ook niet meer gaat dragen. Kijk daarom of je een paar kledingstukken kan schenken aan een goed doel! In verschillende steden en dorpen staan er speciale containers waar je de kleding in kan stoppen. Deze worden vervolgens naar landen gebracht waar ze het hard nodig hebben. Hiervoor moet de kleding er natuurlijk wel redelijk netjes uitzien en geen scheuren of gaten bevatten.

Geef het aan een bekende

Hiernaast kun je je kleding natuurlijk ook geven aan een nichtje, neefje of iemand anders die je kent. Bij gezinnen met meerdere kinderen, wordt de kleding vaak ook doorgegeven en opnieuw gedragen door een ander kind als de één er uit is gegroeid. Hierdoor hoef je je kleding niet onnodig weg te gooien en is iemand anders er heel blij mee.

Geef je kleding een make-over

Wil je toch écht je kleding zelf houden? Geef je kleding dan een make-over! Maak van een lange broek bijvoorbeeld een korte broek of tover je zomerjurk om tot een korte rok. Hiernaast kun je ook kleding laten bedrukken. Laat bijvoorbeeld je hoodie bedrukken met een leuke tekst of afbeelding. Zo heb je toch een nieuw kledingstuk die ook nog eens uniek is!