Waar gaan we heen in de zomervakantie?

Waar gaan we heen in de zomervakantie?

30 april 2021 0 Door Redactie

De corona crisis houdt de wereld flink in de greep. Het kabinet heeft maatregelen ingesteld om het virus binnen de perken te houden. Door deze maatregelen zitten veel Nederlanders gedwongen thuis. Hoewel deze maatregelen er voor zorgen dat de ziekenhuizen niet overstromen en het aantal corona doden beperkt blijft heeft het veel negatieve neven effecten. Denk maar eens aan alle ouderen die tijdens hun laatste jaren een lange periode hun familie niet kunnen zien of aan alle studenten die in de leukste tijd van hun leven thuis op een zolderkamer zitten. Vandaag lichten we de gevolgen voor de reisbranche uit.

Op vakantie in eigen land

Omdat vliegverkeer bijna niet meer mogelijk is gaan veel mensen op een zogenaamde work- of staycation. Dit zijn vakanties in eigen land. Nederland heeft gelukkig veel mooie vakantie gebieden. Denk maar eens aan de stranden aan de kust waar half Duitsland elk jaar hun kuilen graven. Of de bossen in het midden van het land waar het mooie Veluwe gebied het hoogtepunt is. Afgelopen winter hebben vele Nederlanders hun wintersport vakantie ingeruild voor een vakantie in eigen land, een groot verlies voor de reisbranche.

Ook net over de grens kun je goed op vakantie

Gelukkig zijn bepaalde grenzen weer open. Je kunt bijvoorbeeld vrij snel naar Frankrijk afreizen. De mooiste vakantiehuizen in de provence zijn eenvoudig en snel te huren via reisbureaus. Leef als een God in Frankrijk met jouw vakantiehuisje in Zuid Frankrijk met zwembad. Ga lekker met familie of een groep vrienden naar een vakantie villa met zwembad. Je kunt ook kiezen voor een actieve vakantie in de Ardennen. Je kunt zelfs helemaal door rijden naar zonnige landen als Spanje en Portugal. Voor de reis bureaus is het te hopen dat het vlieg verkeer snel weer hersteld zoals het vroeger was.